Babičkine lekvárové rožteky

Suroviny


900 g hladká múka
400 ml SABI kyslá smotana
500 g SABI maslo
1 ČL soľ
podľa chuti slivkový lekvár + kryštálový cukor
zmes vanilkového a práškového cukru na obaľovanie
rozšľahané vajíčko na potretie

Postup


1. Múku preosejeme do väčšej misky, pridáme soľ, zmäknuté SABI maslo a SABI kyslú smotanu.

2. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň 2 hodiny odpočívať v chladničke.

3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a nakrájame ho na podlhovasté trojuholníky.

4. Na širší koniec dáme porciu plnky (1 PL slivkového lekváru zmiešaného s kryštál. cukrom), tenší koniec potrieme rozšľahaným vajíčkom. Trojuholník nakoniec zrolujeme - rolujeme od širšej časti, na ktorej je plnka a konce zľahka zatlačíme (aby lekvár nevytiekol).

5. Hotové rožteky poukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech, popicháme ich vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C asi 20 minút. Po upečení ešte horúce rožteky obalíme v cukrovej zmesi.

čas prípravy

30 minút

počet porcií

8 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore